Behandlingar

Akupunktur 针灸

akupunktur4_cm

Akupunktur stimulerar kroppen till jämvikt i sina funktioner och att läka sig själv. Genom akupunturnålarna stimuleras kroppen till läkning på en djup nivå. Nålarna placeras på akupunkturpunkter längs meridianerna genom vilka energin samlas och eventuella störningar i kroppen kan då balanseras. Varje punkt har sin speciella funktion och för att lösa obalanser i kroppen väljs olika punkter för nålarna vid behandling. Endast sterila engångsnålar används. Akupunktur är en bra behandling vid stress, hormonella obalanser, mag- och tarmbesvär, inflammationer bland annat.

Kinesisk Gua Sha 刮痧

massage_cm

Gua Sha är en typ av kinesisk massage där man stryker på huden med ett redskap gjort av djurhorn. Behandlingen ökar cirkulationen i musklerna och orenheter går ut genom huden. Behandlingen gör inte ont, men man får små blåmärken som försvinner efter ett par dagar. Gua Sha är bra behandling vid stelhet i musklerna samt stress.

Traditionell kinesisk massage 按摩

massage_hands

Traditionell kinesisk massage är en behandlande och individuellt anpassad massage. som förebygger besvär och sjukdomar. Traditionell kinesisk massge- TuiNa – är en helhetsmassage som går på djupet och aktiverar kroppens meridiansystem och behandlar muskler och leder. När meridiansystemet aktiveras genom olika akupressurpunkter ökar flödet av livsenergin – Qi- och löser upp eventuella hinder som finns. Traditionell kinesisk massage är bra behandling vid axel- och ryggvärk, klämda nerver samt stresseralaterade problem.

Koppning 拔罐

koppning_cm

Koppnings kan ses som en djup bindvävsmassage där cirkulationen ökar och slaggprodukter rensas ut samtidigt som eventuella spänningar släpper. Vid behandling med koppning värms glaskoppar upp för att skapa ett undertryck så att koppen kan sugas fast på kroppen. Hudens porer öppnar sig vilket stimulerar och balanserar blodcirkulationen och livsenergin – Qi. Koppning är helt ofarligt men ger små, runda blåmärken på området för koppningen. Dessa försvinner efter ett par dagar. Koppning är en bra behandling för spänningar, smärta, värk och celluliter.

Örtbehandlilng 中药

ortmedicin2_cm

Örtbehandling med moxa innebär att man med hjälp av torkade örter – främst gråbo, lat Artemisisa vulgaris – akupunkturpunkterna. Gråbo ser ut som ull i torkat tillstånd och formas till stavar vilka brinner långsamt och bevarar värmen. Värmen tränger in i kroppen och stannar kvar och kan vara kännbar flera timmar efteråt. Moxans läkande effekt är en kombination av värmen genom huden samt inandningen av röken. Moxa är en bra behandling mot värk, inflammation i bindväven, förstoppning med mera.

Elektroterapi 电疗

Elektroterapi kallas även TENS. Inom

Först är TENS en teknik som fungerar genom operatörens egen bioelektricitet under växelströmmens verkan. Patientens hud absorberar bioelektriciteten och syra-basnivån olja genom operatörens båda händerna. Och patientens kropp justerar syrabasbalans . Denna är en ny teknik som fysiska och kemiska interaktioner kompletterar varandra
För det andra, TENS-teknik har följande föredelar:
1. Med en mängd traditionella kinesiska medicinska metoder, kombinerar fördelarna med akupunktur, massage, Gua Sha, koppning, akupunkt och olika elektroterapiutrustningar. Effektiviteten har förbättrats många gånger.
2. Är en grön terapi. Under behandling krävs inga injektioner eller mediciner.
3. Det är en ”lycketerapi” utan smärta. Patienterna har inte smärta ,utan njuter av behandling och är avslappnad.